Forrest Gump – osvrt

Dana: 47

Kilometara: 3.517

Ukupnog uspona: 54.908 m

Jeste li ikada poželjeli iskočiti na trenutak iz ovog jurećeg vlaka zvanog život, duboko udahnuti i osvrnuti se oko sebe?

Svi bismo mi bar jednom trebali poći na ovakav put: introverti i ekstroverti, optimisti i pesimisti, dobitnici i tragači, zdravi i bolesni, svi. Pritisnuti pauzu. Otisnuti se sami sa svojim mislima u nepoznato. U potragu, za samim sobom.

Forrest Gump za sve.

Nećete pronaći odgovore. Ali pronaći ćete sebe.

Pronaći ćete sebe u svim divnim ljudima koje ćete upoznati putem. Shvatiti da granice postoje samo na kartama i u glavama političara. Pronaći ćete dom svugdje gdje stignete. Shvatiti da je dom u vašim srcima, i da ga stvarate i nosite vi sami, kuda god krenuli. Pronaći ćete smisao u žuboru rijeke, u huku vjetra, u kamenu vaših predaka. Shvatit ćete da je ljepota postojanja u mogućnosti da ste utkani, u dijelić vremena i na djeliću planeta.

Moj suputnik, moj bicikl, vjerno me pratio na ovom putovanju. Slušao me, plakao i smijao se sa mnom. Sad iza sebe ima već preko 8000 km, ni kašljucnuo ni štucnuo. Pokazao da je pouzdaniji od mene samoga.

Krenite, sad i odmah. Budite, jednom u životu, Forrest Gump.

#krenisadiodmah